Sastāvdaļas
- 1 glāze sukāžu (žāvētas aprikozes, plūmes, u.c.)
- 1/2 glāze auzu vai linu miltu
- 3 ēdamkarotes sasmalcinātu mandeļu vai jebkuru citu riekstu
- 190 g ābolu biezeņa
- 2 nogatavojušies banāni
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 150 ml ūdens
- 2 tējkarotes agara
Pagatavošana
- Aptuveni 19 cm lielu, apaļo kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru.
- Žāvētos augļus sasmalcina virtuves kombainā, pievieno riekstus un pakāpeniski arī miltus.
- Masu rūpīgi maisa un sāk mīcīt, tad ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un ievieto ledusskapī.
- Banānus samīca un sajauc ar ābolu biezeni un kakao pulveri, nedaudz saputo ar elektrisko putotāju.
- Agaru sajauc ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 30 sekundes.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ šokolādes un augļu masu, ar šauru strūklu pievieno izšķīdināto agaru, turpina maisīt vēl 1 minūti vai līdz masa sāk sabiezēt.
- Gatavo masu pārklāj pār pamata kārtu un liek ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!