Sastāvdaļas
- 750 g kartupeļu
- 4 cieti vārītas olas
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 170 g šķiņķa
- 1 tējkarote graudaino sinepju
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 tējkarote olīveļļas
- pētersīļi
- kaudzīte rīvēta siera
- 1/4 dārzeņu buljona kubiņa
- sāls un pipari
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un veselus vāra sālsūdenī, kamēr tie ir mīksti.
- Sīpolu sagriež pusgredzenos, ķiploka daiviņu sarīvē, pievieno sadrupinātu buljona kubiņu, piparus - samaisa.
- Sīpolus sutina pannā, kamēr tie ir gatavi.
- Sagriež šķiņķi, olas un pētersīļus.
- Bļodā samaisa skābo krējumu, sāli, piparus - pievieno sinepes, šķiņķi, sīpolu, olas, pētersīļus - samaisa.
- Kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs, liek ietaukotā veidnē, virsū liek šķiņķa maisījumu, pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!