Vasarīgu uzkodu un ēdienu idejas

Vasarīgu uzkodu un ēdienu idejas Foto: Santa Maria publicitātes fotogrāfijas

Vasarā ir aktuālas vieglas maltītes, dažādas uzkodas un atspirdzinoši dzērieni, kā gatavošanai nav nepieciešams ilgs laiks, pašreizējo ēdienkarti raksturo Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.

 

“Lai pavadītu vairāk laika svaigā gaisā, vērts izmēģināt dažādas receptes vasarīgam bufetes galdam. Vasarā aktuāla ir grilēšanas un BBQ tēma, kā arī šim laikam īpaši piestāv dažādi viegli deserti un atsvaidzinoši dzērieni. Savukārt karsts sacepums ar načo, malto gaļu, sieru un dārzeņiem ir lieliska uzkoda mazā ballītē vai ikdienā.  Vasaras kino vakariem var pagatavot kraukšķīgus vistas gabaliņus. Tie lieliski garšos ar tortiļām, salātos vai kā uzkoda,” vasarīgus ēdienus rosina pagatavot Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.

Načo plate un tako

Načo plate ir viens no variantiem, kas der gan kā uzkoda, gan kā viegla maltīte. Fritēto kukurūzas produktu pamatā ir trīs sastāvdaļas – kukurūzas milti,
saulespuķu eļļa un sāls. Uz šo sastāvdaļu pamata tiek ražotas dažāda izmēra un garšas tako laiviņas, tako groziņi, tortiļas čipsi un načo čipsi, līdz ar to no šiem produktiem var pagatavot ļoti dažādas uzkodas.

Mērcēs svarīgs tomātu daudzums un labas garšvielas

Uzkodas var labi papildināt ar tako mērcēm un salsu. Tako mērcēm sastāva pamatā ir tomāti, bet gatavošanā izmantotas arī tādas garšvielas kā čili, sīpoli, koriandrs, kumīns, ķiploki un koriandra lapas. Tām ir saldu tomātu, sīpolu un viegla čili garša ar nedaudz skābu piegaršu. Savukārt salsas īpašo garšu veido gan augstais tomātu saturs, gan dažādu šķirņu čili pipari, tostarp halapenjo. Saldo tomātu garšu izceļ sīpoli, ķiploki un kumīns, ko papildina viegls skābums un sīpolu garša.

Dip mērcītes jau gatavas vai maisām paši

Tortiļu čipsi un dip mērcītes ir ļoti populāra kombinācija. Var izmantot jau gatavu dip mērcīti, vai ar speciālu garšvielu kombināciju pagatavot to pats. Čipsi un dip mērcītes var būt gan našķis starp ēdienreizēm, gan ballītes uzkoda.

 

Kokosriekstu piena saldējums un vaniļa

Vasarā var pagatavot dažādus atspirdzinošus dzērienus, desertus. Piemēram, mājiniekus vai viesus var pārsteigt ar mājās gatavotu saldējumu, piemēram, izmantojot kokosriekstu pienu. Īpaši labi vasaras ēdienkartē iederēsies ar vaniļu pagatavoti ēdieni, kā arī dzērieni. Vaniļa ir ļoti izplatīta un iecienīta garšviela, ko var izmantot desertu, konditorijas izstrādājumu gatavošanai. Vaniļu pievieno daudzām kūkām, cepumiem, pudiņiem, šokolādes, piena dzērieniem, liķieriem un desertiem. Dažādi tradicionāli deserti, kā arī aizvadītajos gados popularitāti guvušie Creme brule un Pannacotta nav iedomājami bez vaniļas īpašās garšas.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes