Sastāvdaļas
- 1 vidēja lieluma gurķis
- 2 ēdamkarotes svaigu zaļo zirnīšu
- 4 glāzes dzidra, stipra gaļas buljona
- sāls pēc garšas
- 1/2 ēdamkarotes sojas mērces
- 4 olas
- 4 etiķis
Pagatavošana
- Gurķi nomizo, sagriež nelielās šķēlītēs.
- Zaļos zirnīšus nomazgā.
- Buljonu karsē uz lielas liesmas, pieliek sagatavotos zirnīšus un var 10 minūtes, pēc tam pieber sāli, pielej sojas mērci, pieliek gurķu šķēlītes un vara vēl 5 minūtes.
- Buljonu izkāš un dārzeņus noliek silta vietā.
- Pa to laiku uzvāra ūdeni ar etiķi, uzmanīgi iecilā olas un apvāra tās (lai olu baltumi sarecētu).
- Katrā šķīvī liek pāris šķēlīšu gurķu un 1/2 karotes zaļo zirnīšu.
- Dārzeņiem pārlej karsto buljonu un katrā šķīvī ieliek pa olai. Pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!