Sastāvdaļas
- zivis
- etiķis
- sāls
- garšvielas
- lauru lapas
- burkāni
Pagatavošana
- Vārītu zivju marinādes gatavo no svaigām siļķēm, butēm, skumbrijām, līdakām un citām zivīm.
- Tām notīra zvīņas, nogriež galvas un izņem iekšas.
- Tad zivis (sīkās veselas, bet lielās – apstrādātas) 1,5-3 stundas tur 10%
- sālījumā, pēc tam 10-12 minūtes vāra etiķa un sāls šķīdumā (4% etiķa un 6-8% sāls), atdzesē, iepilda burkās un pārlej ar garšvielu vai tomātu uzlējumu, bet dažreiz ar siltu želatīna šķīdumu.
- Zivīm virsū liek lauru lapas un burkānu gabaliņus.
- Burkas cieši nosien ar pergamenta papīru.
- Uzglabā ne ilgāk par 2-3 diennaktīm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!