Sastāvdaļas
- 350 - 400 g zuša
- garšsaknes
- 1 sīpols
- 1 lauru lapa
- 1 krustnagliņa
- 6 ēdamkarotes vīna etiķa
- 1/2 l ūdens
- 1 ēdamkarote pārtikas cietes
- 2 ēdamkarotes auksta piena
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote majonēzes
- 1 - 2 ēdamkarotes diļļu
- 1 tējkarote citrona sulas
Pagatavošana
- Zivis rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī.
- Nelielus zušus vāra ar visu ādu. Pietiek, ja zivi pamatīgi ierīvē ar sāli un nomazgā.
- Lielam zutim novelk ādu un sagriež gabalos.
- Notīra garšsaknes un sīpolu. sagriež gabaliņos un kopā ar lauru lapu, krustnagliņu un vīna etiķi pievieno ūdenim. Ūdeni uzvāra.
- Zivi ieliek verdošā ūdenī, katliņam uzliek vāku. Vāra 30 - 40 minūtes atkarībā no zivs lieluma.
- Kad zutis ir gatavs, to no šķidruma izņem un noliek siltuma. 3/16 novārījuma izkāš un iebiezina ar pienā izšķīdinātu cieti. Katliņu noņem no uguns.
- Vispirms pievieno skābo krējumu, pēc tam majonēzi. Pieliek sīki sagrieztas dilles, sāli un citrona sulu. Vairāk nevāra.
- Zuti saliek lēzenā traukā un pārlej ar mērci. Pasniedz ar kartupeļu biezeni vai vārītiem rīsiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!