Vārīts zutis diļļu mērcē

Vārīts zutis diļļu mērcē Foto: Vārīts zutis diļļu mērcē

Sastāvdaļas

  • 350 - 400 g zuša
  • garšsaknes
  • 1 sīpols
  • 1 lauru lapa
  • 1 krustnagliņa
  • 6 ēdamkarotes vīna etiķa
  • 1/2 l ūdens
  • 1 ēdamkarote pārtikas cietes
  • 2 ēdamkarotes auksta piena
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote majonēzes
  • 1 - 2 ēdamkarotes diļļu
  • 1 tējkarote citrona sulas

Pagatavošana

  1. Zivis rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī.
  2. Nelielus zušus vāra ar visu ādu. Pietiek, ja zivi pamatīgi ierīvē ar sāli un nomazgā.
  3. Lielam zutim novelk ādu un sagriež gabalos.
  4. Notīra garšsaknes un sīpolu. sagriež gabaliņos un kopā ar lauru lapu, krustnagliņu un vīna etiķi pievieno ūdenim. Ūdeni uzvāra.
  5. Zivi ieliek verdošā ūdenī, katliņam uzliek vāku. Vāra 30 - 40 minūtes atkarībā no zivs lieluma.
  6. Kad zutis ir gatavs, to no šķidruma izņem un noliek siltuma. 3/16 novārījuma izkāš un iebiezina ar pienā izšķīdinātu cieti. Katliņu noņem no uguns.
  7. Vispirms pievieno skābo krējumu, pēc tam majonēzi. Pieliek sīki sagrieztas dilles, sāli un citrona sulu. Vairāk nevāra.
  8. Zuti saliek lēzenā traukā un pārlej ar mērci. Pasniedz ar kartupeļu biezeni vai vārītiem rīsiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes