Vārīti redīsi

Vārīti redīsi Foto: Vārīti redīsi

Sastāvdaļas

  • 150 g redīsu
  • 1 l ūdens
  • 0.5 l ābolu etiķa
  • bērzu sulas sīrups
  • koriandrs

Pagatavošana

  1. Redīsus marinē ābolu etiķī (1l ūdens, 0.5l ābolu etiķa, 3 ēdamkarotes bērzu sulu sīrupa, 1 ēdamkarote sāls, koriandrs). 
  2. Nākamajā rītā, kad tie gatavi, apsilda katliņā ar visu marinādi.

    Recepti iesaka “Restorāna 3” pavārs Žanis-Raivo Behmanis.

    “Latvijas Meža dienu” vēstnesis, “Restorāna 3” pavārs un meža garšu zinātājs Žanis-Raivo Behmanis iesaka viegli pagatavojamas receptes piknikam, izmantojot tepat, Latvijas valsts mežos atrodamas garšvielas un ēdamlietas. Tās ierastajai maltītei piešķirs īpašo - meža garšu un sajūtu!

    Žanis iesaka pieturēties pie tradicionālām vērtībām kā, piemēram, ugunī ceptiem kartupeļiem, salātus gatavojot no mežā saplūktajām veltēm, redīsus pagatavojot savādāk nekā ierasts un saldajā ēdienā iekļaujot veselīgas zaļās sastāvdaļas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes