Sastāvdaļas
- 3 olas
- 1 glāze ūdens
- 1 glāze miltu
- 100 g sviesta
- 1/2 šokolādes tāfelītes
Pagatavošana
- Katlā lej ūdeni, uzvāra, uguni samazina līdz minimumam.
- Liek katlā sviestu, šķipsniņu sāls, ātri pievieno miltus, maisa ar koka lāpstiņu, kamēr nekas nelīp pie katla sieniņām.
- Mīklu mazliet atdzesē.
- Pievieno vienu olu, kārtīgi samaisa.
- Šādi rīkojas, pievienojot atlikušās olas.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, ar tējkaroti liek mīklu, veidojot kūciņas.
- Cep 30 minūtes, tad krāsns temperatūru samazina līdz 170-180 grādiem, turpina cept, kamēr parādās zeltaini-brūngana nokrāsa.
- Cepšanās laikā, krāsns durtiņas nedrīkst atvērt!
- Gatavas kūciņas atdzesē krāsnī 5-10 minūtes, tad atver krāsni, patur vēl 5-10 minūtes.
- Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē, uzklāj kūciņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!