Sastāvdaļas
- 1 kg biezpiena
- 75 g sviesta
- 200 g saldā krējuma
- 1 ola
- sāls
- ķimenes
Pagatavošana
- Biezpienu patur apsegtu 3 - 4 dienas siltā vietā, lai appelē, jo pelējums vārītam sieram piedod īpatnēju garšu.
- Tad izmaļ gaļas mašīnā, pievieno krējumu, sāli, ķimenes un samīca.
- Liek katliņā izkausētā sviestā un maisot karsē, līdz masa vienmērīga, spīdīga.
- Pievieno sakultu olu, izmaisa un vēlreiz uzkarsē.
- Gatavu masu lej ar aukstu ūdeni izskalotā vai ar sviestu izziestā traukā un novieto vēsā telpā, lai atdziest.
- Sagrieztu šķēlēs izlieto uz sviestmaizēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!