Sastāvdaļas
- 1 olas dzeltenums
- 150 g cukura
- 150 g sviesta
- 11 g vaniļas cukura
- 150 ml piena
Pagatavošana
- Stundu, pirms krēma gatavošanas, no ledusskapja izņem olu, pienu un sviestu.
- Olu dzeltenumu atdala no baltuma, olu baltumu liek ledusskapī, to var izmantot citiem ēdieniem.
- Bļodā samaisa pienu ar olu dzeltenumu, tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru, samaisa, lej katlā un liek vārīties uz lēnas uguns.
- Maisot uzvāra, vāra 4-5 minūtes, kamēr sabiezē.
- Masai uzklāj pārtikas plēvi un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Citā bļodā ar mikseri sakuļ sviestu gaisīgā, elastīgā, baltā masā.
- Turpinot kult, pakāpeniski, pa 1 ēdamkarotei, pievieno piena masu, kuļ,kamēr izveidojas viendabīga masa.
- Gatavu krēmu liek konditorejas maisiņā un pilda vafeļu caurulītēs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!