Vārītais krēms vafeļu trubiņām

Vārītais krēms vafeļu trubiņām Foto: Vārītais krēms vafeļu trubiņām

Sastāvdaļas

  • 1 olas dzeltenums
  • 150 g cukura
  • 150 g sviesta
  • 11 g vaniļas cukura
  • 150 ml piena

Pagatavošana

  1. Stundu, pirms krēma gatavošanas, no ledusskapja izņem olu, pienu un sviestu.
  2. Olu dzeltenumu atdala no baltuma, olu baltumu liek ledusskapī, to var izmantot citiem ēdieniem.
  3. Bļodā samaisa pienu ar olu dzeltenumu, tad pievieno cukuru, vaniļas cukuru, samaisa, lej katlā un liek vārīties uz lēnas uguns.
  4. Maisot uzvāra, vāra 4-5 minūtes, kamēr sabiezē.
  5. Masai uzklāj pārtikas plēvi un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  6. Citā bļodā ar mikseri sakuļ sviestu gaisīgā, elastīgā, baltā masā.
  7. Turpinot kult, pakāpeniski, pa 1 ēdamkarotei, pievieno piena masu, kuļ,kamēr izveidojas viendabīga masa. 
  8. Gatavu krēmu liek konditorejas maisiņā un pilda vafeļu caurulītēs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes