Vārīta piena īrisi

Vārīta piena īrisi Foto: Vārīta piena īrisi

Sastāvdaļas

  • 200 ml vārīta piena
  • 150-200 g cukura
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 30 g sviesta
  • 1 paciņa vanilīna

Pagatavošana

  1. Katlā liek visas sastāvdaļas, pārlej ar vārītu pienu, vāra uz vidējas uguns, 30 minūtes, pastāvīgi maisot.
  2. Masai jābūt biezai, spilgtā karameļu krāsā.
  3. Lai īrisi būtu vienāda lieluma, izmanto veidnītes ledus gabaliņiem, ieziež tās ar augu eļļu.
  4. Īrisu masu lej veidnītēs un liek saldētavā uz 30 minūtēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes