Vārīta mēle

Vārīta mēle Foto: Vārīta mēle

Sastāvdaļas

  • 800 g mēles
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 pētersīļa sakne
  • sāls
  • 8 melnie piparu graudiņi
  • 5 smaržīgie pipari
  • 2 lauru lapas

Pagatavošana

  1. Liellopu, cūkas vai teļa mēli notīra, noskalo, liek auksta ūdenī vārīties, ik pa laikam noputo, pieliek garšsaknes, garšvielas, sāli un lēni vāra, līdz mēle gatava.
  2. Izvārīto meli dažas minūtes atdzesē aukstā ūdenī, pēt tam mēlei novelk ādiņu.
  3. Šķēlēs sagrieztu mēli pasniedz ar kartupeļu biezeni vai vārītiem kartupeļiem, zaļajiem zirnīšiem, mārrutku vai krējuma mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes