Sastāvdaļas
- 700 g liellopu gaļas
- 1 sīpols
- 1 pētersīļa sakne
- 1 šķēlīte selerijas saknes
- 3 burkāni
- 1 kālis
- 1 maza kāpostgalviņa
- zaļumi
- 1 l ūdens
- sāls
- pipari
- lauru lapas
Pagatavošana
- Gaļu liek verdošā ūdenī, uzvāra, noputo, pievieno sagrieztu sīpolu, pētersīli, seleriju, sāli, piparus, lauru lapas.
- Vāra uz lēnas uguns.
- Kad gaļa pusmīksta, pievieno nesadalītus burkānus, uz pusēm pārgrieztu kāli un četrās daļās sagrieztu kāpostgalviņu.
- Vāra, līdz gaļa un dārzeņi mīksti.
- Gaļu sagriež šķēlēs, ar sakņu nazi burkānus sagriež šķēlītēs, kāli - kubiņos, bet kāpostus ar parasto virtuves nazi sagriež šķēlītēs.
- Gaļu un dārzeņus kārto lēzenā traukā, pārkaisa ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!