Vaniļas pudiņš

Vaniļas pudiņš Foto: Vaniļas pudiņš

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes piena
  • 70 g cukura
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 2 tējkarotes kartupeļu cietes
  • šķipsniņa vanilīna
  • 2 olu dzeltenumi

Pagatavošana

  1. Pienu uzkarsē, bet neuzvāra.
  2. Olu dzeltenumus viegli sakuļ, maisot pielej ceturtdaļu piena.
  3. Samaisa miltus, kartupeļu cieti, vanilīnu.
  4. Olu dzeltenumu maisījumu sajauc ar miltu maisījumu.
  5. Visu sakuļ un lej katlā pie atlikušā piena.
  6. Maisot, vāra uz vidējas uguns, kamēr sabiezē.
  7. Katlu noņem no uguns, atdzesē, uzliekot vāku (lai neveidotos plēvīte).
  8. Pudiņu lej trauciņos, var ēst siltu, vai likt ledusskapī, un ēst aukstu.
  9. Šādi var pagatavot augļu, šokolādes vai karameļu pudiņus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes