Sastāvdaļas
- 100 g mandeļu miltu
- 100 g kviešu miltu
- 80 g sviesta
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- vanilīns pēc garšas
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes tumšā ruma
Pagatavošana
- Aukstu sviestu ierīvē kviešu miltos, masu saberž drumstalās.
- Pievieno pūdercukuru, vanilīnu - kārtīgi samaisa.
- Pievieno mandeļu miltus, samaisa.
- Mazliet sakuļ olu ar rumu.
- No miltu maisījuma izveido kaudzīti, vidū lej sakulto olu, ātri samīca mīklu.
- No mīklas izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē, liek leduskapī uz 2 stundām.
- Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
- Darba virsmu nokaisa ar miltiem, ar rokām izrullē mīklu garā strēmelē, 5 cm platumā un 1-1,5 cm biezumā.
- Sagriež 1-1,5 cm biezos gabalos.
- Veido pīrādziņus pusmēneša formā, gali nedrīkst būt pārāk plāni, citādi tie sadegs.
- Liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, cep 10-15 minūtes, krāsns augšējā daļā.
- Gatavus cepumus atdzesē veidnē, tad liek traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!