Sastāvdaļas
- 1,5 glāzes miltu
- 100-125 g sviesta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 glāzes cukura
Pildījumam:
- 450-500 g biezpiena
- 3 olas
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1/2 glāzes cukura
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru.
- Miltus samaisa ar cepamo pulveri, pievieno sviesta maisījumam, kārtīgi samaisa.
- Jāsanāk drumstalu mīklai.
- Gatavo pildījumu - ar blenderi sakuļ biezpienu maigā, mīkstā masā.
- Biezpienam pievieno skābo krējumu, olu dzeltenumus - visu kārtīgi samaisa.
- Olu baltumus sakuļ ar cukuru blīvā masā, tā, lai slīpi noliekot bļodu, tā neiztek.
- Olu baltumu masu pievieno biezpiena masai - visu samaisa.
- Veidnē iekaisa 2/3 mīklas, mīklai virsū liek biezpiena masu, pārkaisa ar atlikušo mīklu.
- Cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!