Sastāvdaļas
- 1/2 glāzes žāvētu plūmju
- 1/2 glāzes žāvētu aprikožu
- 1/2 glāzes rozīņu
- 1 glāze valriekstu
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- 100 g margarīna
- 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
- 1/2 citrona sulas
- 2 ēdamkarotes medus
Pagatavošana
- Žāvētās plūmes sagriež gabaliņos, tāpat sagriež aprikozes.
- Rozīnes noskalo un nosusina.
- Valriekstus sadrupina.
- Olas sakuļ bļodā, kopā ar cukuru - kuļ ar putojamo slotiņu, viendabīgā masā.
- Pakāpeniski pievieno miltus, samaisa ar putojamo slotiņu, pievieno dzēstu sodu.
- Margarīnu izkausē un pielej mīklai(pavisam karstu nē), jo citādi olas savilksies, pievieno citronu sulu.
- Pievieno šķidru medu, sagrieztus žāvētus augļus, riekstus - visu samaisa.
- Mīklai jānotek no karotes.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē, vai veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Cep 150-160°C temperatūrā, 35 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!