Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes miltu
- 1/2 glāzes cukura
- 50-100 g sviesta
- 1 ola
- 4 ēdamkarotes bieza skābā krējuma
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/4 tējkarotes sodas
Pildījumam:
- 1 glāze sasmalcinātu valriekstu
- 1/2 glāzes cukura
- 2 ēdamkarotes medus
- 1/8 tējkarotes malta kanēļa
- 1 ola
Pagatavošana
- Visas mīklas sastāvdaļas samaisa, samīca mīklu.
- Gatavu mīklu izrullē plāksnē, vienu malu izrullē plānāku.
- Plāno mīklas malu noklāj ar medu, uzkaisa cukuru, sasmalcinātus valriekstus.
- Otru mīklas malu noklāj ar sakultu olu.
- Mīklu satin ruletē, sākot ar plānāko malu.
- Ruleti liek ietaukotā veidnē, noklāj ar sakultu olu.
- Ruleti vairākās vietās sabaksta ar koka iesmiņu, lai nesprēgā.
- Cep ruleti sakarsētā krāsnī, kamēr tā ir gatava.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!