Sastāvdaļas
- 500 g kalmāru
- 300 g svaigu šampinjonu
- 1 sīpols
- 70 g valriekstu
- 100 g cieta siera
- 1 ķiploka daiviņa
- majonēze
- sāls
- zaļumi rotāšanai
Pagatavošana
- Kalmārus notīra, vāra vieglā sālsūdenī, 3-4 minūtes, notecina.
- Sīpolu sakapā, sēnes sagriež šķēlītēs - cep sēnes un sīpolus, kamēr gatavi, pieber sāli pēc garšas.
- Valriekstus sasmalcina, pusi pievieno sēnēm, pārējo atstāj rotāšanai.
- Sieru sarīvē uz smalkās rīves, pievieno sēnēm, samaisa.
- Atdzesētus kalmārus sagriež salmiņos, pievieno salātiem.
- Ķiplokus smalki sarīvē vai saspiež ķiploku spiedē, samaisa ar majonēzi, pievieno salātiem.
- Gatavus salātus pārkaisa ar atlikušajiem valriekstiem, rotā ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!