Valriekstu kūka franču gaumē

Valriekstu kūka franču gaumē Foto: Valriekstu kūka franču gaumē

Sastāvdaļas

Miklai:

  • 270 g miltu
  • 150 g atdzesēta sviesta
  • 100 g cukura
  • 1 tējkarote smalki sarīvētas citrona miziņas
  • 1 ola

Pildījumam:

  • 100 gaiši brūnā cukura
  • 50 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 350 g sakapātu valriekstu
  • 2 olas
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 50 g pūdercukura - dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo pildījumu: Ieber katlā cukuru, pievieno sviestu un saldo krējumu. Sastāvdaļas uz mazas uguns silda, kamēr cukurs izkūst, pēc tam noņem no uguns un atdzesē.
  2. Gatavo mīklu: iesijā bļodā miltus, pēc tam ar rokām tos samīca kopā ar sviestu, līdz iegūst rīvmaizei līdzīgu masu. Pievieno cukuru, citrona miziņu, olu un vien līdz 2 ēdamkarotes ūdens, pē tam visu samīca mīkstā mīklā. Ietin to pārtikas plēvē un 30 minūtes ledusskapī atdzesē.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Izrullē 2/3 mīklas un ieklāj ietaukotā tortes veidnē, bet tikai tā, lai no mīklas veidojas sānu mala.
  4. Smalki sakapā valriekstus. Sakuļ olas, samaisa tās kopā ar kanēli, citrona sulu un pievieno atdzisušai cukura masai kopā ar riekstiem. Masu ieliek tortes veidnē.
  5. Izrullē atlikušo mīklu, samitrina malas, tad uzmanīgi uzliek virsū riekstu pildījumam un piespiež maliņas. Ar asu nazi vidu izgriež mazu caurumiņu. Cep 50 minūtes.Atstāj kūku tortes veidnē, lai atdziest. Pēc tam kūkas malas atdala no veidnes un ieliek šķīvī. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes