Upeņu Pavlova – lai ikdienu pārvērstu svētkos

Upeņu Pavlova – lai ikdienu pārvērstu svētkos Foto: Upeņu Pavlova – lai ikdienu pārvērstu svētkos

Sastāvdaļas

  • 5 olas baltumi
  • 300 g cukurs
  • 30 g upeņu pulveris
  • 5 g ābolu etiķis
  • 5 g kartupeļu ciete
  • 240 g upenes
  • 300 g Maskarpones siers
  • 700 g saldais krējums
  • 100 g pūdercukurs
  • 1 vaniļas pāksts

Pagatavošana

  1. Rūpīgi atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Puto olu baltumus un pakāpeniski pievieno cukuru. 
  2. Atsevišķā traukā upeņu pulveri aplej ar ābolu etiķi. 
  3. Kad olbaltuma masa uzputota, pievieno tai kartupeļu cieti. 1/4 daļu no masas samaisa ar upeņu pulvera un ābolu etiķa masu. 
  4. Abas olbaltuma masas samaisa nevienmērīgi, saglabājot marmora izskata efektu. 
  5. Ar karoti liek uz pannas un kaltē 110 °C temperatūrā apmēram pusotru stundu. 
  6. Pa to laiku izvāra upenes, nesaldina un atdzesē. Krēmu gatavo, noturīgā masā saputojot Maskarpones sieru, saldo krējumu, pūdercukuru un sīkos graudiņus no vaniļas pāksts. Kad bezē pamatne ir gatava, tad ar karoti uz tās kārto krēmu un virspusē liek iepriekš sagatavotās, atdzesētās upenes.


Ikvienam gardēdim ir iespēja iepazīties ar receptēm, kā upeņu morsu apvienot ar citām Latvijas garšām interneta vietnē: www.gardumuti.lv

Par “Gardu muti”

Garškopju kustība “Gardu muti” savu darbību aizsāka 2011. gadā, rīkojot vietējo zemnieku un amatnieku tirdziņus un gadskārtu svinības pie Valmiermuižas alus darītavas, vēlāk šo zīmolu attīstot kā gardēžu galamērķu krātuvi un radot vietējo ogu un augļu zelterus, sukādes un tagad arī morsus, tā kopjot un lolojot tīras Latvijas garšas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes