Upeņu kompots

Upeņu kompots Foto: Upeņu kompots

Sastāvdaļas

  • 2 kg upeņu
  • 1 l ūdens
  • 400 - 800 g cukura

Pagatavošana

  1. Kompota gatavošanai ieteicamas šķirnes ar lielākām ogām.
  2. Ogām noņem kātiņus, bet zieda kauslapas atstāj.
  3. atlasītās ogas mazgā 2 ūdeņos, tad sietā ogas notecina.
  4. Nomazgātas sausas ogas sapilda burkā pēc iespējas blīvāk, burku sakratot pat viegli piespiežot ar karoti.
  5. Pēc tam tās pārlej ar karstu cukura sīrupu.
  6. Piepildītās burkas aizvāko ar novārītiem metāla vāciņiem liek silta ūdenī un pasterizē 80°C temperatūrā; 0,5 l burkas - 15 minūtes, litra burkas - 20 minūtes.
  7. Pēc pasterizēšanas burkas kārtīgi aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes