Sastāvdaļas
- 2 kg upeņu
- 1 l ūdens
- 400 - 800 g cukura
Pagatavošana
- Kompota gatavošanai ieteicamas šķirnes ar lielākām ogām.
- Ogām noņem kātiņus, bet zieda kauslapas atstāj.
- atlasītās ogas mazgā 2 ūdeņos, tad sietā ogas notecina.
- Nomazgātas sausas ogas sapilda burkā pēc iespējas blīvāk, burku sakratot pat viegli piespiežot ar karoti.
- Pēc tam tās pārlej ar karstu cukura sīrupu.
- Piepildītās burkas aizvāko ar novārītiem metāla vāciņiem liek silta ūdenī un pasterizē 80°C temperatūrā; 0,5 l burkas - 15 minūtes, litra burkas - 20 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas kārtīgi aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!