Sastāvdaļas
- 1,5 glāzes miltu
- 100 g sviesta
- 1 ola
- 180 g cukura
- 10 g vaniļas cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 3-4 āboli
- 1/2 glāzes drupinātu valriekstu
- kardamons pēc garšas
- šķipsniņa malta kanēļa
- 1 ēdamkarote auksta ūdens
Pagatavošana
- Olu sakuļ ar 80 gramiem cukura, 1 ēdamkaroti auksta ūdens un sviestu.
- Pievieno miltus ar cepamo pulveri - samīca elastīgu mīklu.
- Mīklu izlīdzina veidnē.
- Veidni liek 190°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep, kamēr biskvīts kļūst mazliet zeltains.
- Gatavo pildījumu - ābolus nomizo, izņem serdes un sarīvē, pievieno valriekstus, atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, garšvielas pēc vēlēšanās = samaisa.
- Veidni izņem no krāsns, uz biskvīta izlīdzina pildījumu, liek atpakaļ krāsnī, turpina cept 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!