Ungāru riekstu pīrāgs ar āboliem

Ungāru riekstu pīrāgs ar āboliem Foto: Ungāru riekstu pīrāgs ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 1,5 glāzes miltu
  • 100 g sviesta
  • 1 ola
  • 180 g cukura
  • 10 g vaniļas cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 3-4 āboli
  • 1/2 glāzes drupinātu valriekstu
  • kardamons pēc garšas
  • šķipsniņa malta kanēļa
  • 1 ēdamkarote auksta ūdens

Pagatavošana

  1. Olu sakuļ ar 80 gramiem cukura, 1 ēdamkaroti auksta ūdens un sviestu.
  2. Pievieno miltus ar cepamo pulveri - samīca elastīgu mīklu.
  3. Mīklu izlīdzina veidnē.
  4. Veidni liek 190°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep, kamēr biskvīts kļūst mazliet zeltains.
  5. Gatavo pildījumu - ābolus nomizo, izņem serdes un sarīvē, pievieno valriekstus, atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, garšvielas pēc vēlēšanās = samaisa.
  6. Veidni izņem no krāsns, uz biskvīta izlīdzina pildījumu, liek atpakaļ krāsnī, turpina cept 20-25 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes