Sastāvdaļas
- 500 g dažādu šķirņu gaļas (vārītas vai ceptas teļa nieres, ceptas gaļas gabaliņi, vārīta cūkas gaļa u. c.)
- 100 g tauku
- 200 g sīpolu
- 2 ķiploka daiviņas
- 100 g tomātu biezeņa
- 1 ēdamkarote maltu sarkano piparu
- 1 1/2 gaļas buljona
- 2 skābēti gurķi
- 1 ēdamkarote kaperu
- 1/2 citrona
- 2 ēdamkarotes bieza skābā krējuma
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolus smalki sagriež un viegli apcep kopā ar kubveida gabaliņos sagrieztu speķi.
- Gaļu un nieres sagriež plānās sloksnītēs, pieliek sarīvētus ķiplokus, tomātu biezeni, sarkanos piparus un skābētos gurķus. Sautē pāris minūšu.
- Pēc tam pielej buljonu un zupu vāra 5 minūtes (nedrīkst pieliet pārāk daudz buljona, jo zupai jābūt koncentrētai).
- Pieber sāli un piparus pēc garšas.
- Gatavai soļankai pieliek kaperus, 2-3 daiviņas citrona, uzkaisa dilles un pētersīļu zaļumus.
- Soļanku pasniedz ar biezu skābo krējumu, ko liek uz galda atsevišķi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!