Ukraiņu soļanka

Ukraiņu soļanka Foto: Ukraiņu soļanka

Sastāvdaļas

  • 500 g dažādu šķirņu gaļas (vārītas vai ceptas teļa nieres, ceptas gaļas gabaliņi, vārīta cūkas gaļa u. c.)
  • 100 g tauku
  • 200 g sīpolu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 100 g tomātu biezeņa
  • 1 ēdamkarote maltu sarkano piparu
  • 1 1/2 gaļas buljona
  • 2 skābēti gurķi
  • 1 ēdamkarote kaperu
  • 1/2 citrona
  • 2 ēdamkarotes bieza skābā krējuma
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolus smalki sagriež un viegli apcep kopā ar kubveida gabaliņos sagrieztu speķi.
  2. Gaļu un nieres sagriež plānās sloksnītēs, pieliek sarīvētus ķiplokus, tomātu biezeni, sarkanos piparus un skābētos gurķus. Sautē pāris minūšu.
  3. Pēc tam pielej buljonu un zupu vāra 5 minūtes (nedrīkst pieliet pārāk daudz buljona, jo zupai jābūt koncentrētai).
  4. Pieber sāli un piparus pēc garšas.
  5. Gatavai soļankai pieliek kaperus, 2-3 daiviņas citrona, uzkaisa dilles un pētersīļu zaļumus.
  6. Soļanku pasniedz ar biezu skābo krējumu, ko liek uz galda atsevišķi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes