Sastāvdaļas
- 600-700 g cūkgaļas
- 2 nelielas bietes
- 5-6 nelieli kartupeļi
- 800 g kāpostu
- 1 liels sīpols
- 3 nelieli burkāni
- 1 paprika
- 800 ml tomātu sulas
- 50 g olīveļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls
- pipari
- pētersīļi
- loki
- baziliks
- dilles
- skābais krējums
Pagatavošana
- Cūkgaļu noskalo un liek lielā katlā, pārlej ar 4 litriem ūdens, vāra 1,5 stundas.
- Pēc vārīšanas paliks aptuveni 2 litri buljona, buljonu nevajag sālīt.
- Gaļu izņem no buljona, mazliet atdzesē, sīki sagriež, liek atpakaļ buljonā, uzvāra.
- Bietes nomizo un rupji sarīvē, tikko buljons sāk burbuļot, pievieno bietes un uguni samazina līdz minimumam.
- Kartupeļus nomizo un sagriež, bet ne pārāk sīki, lai neizšķīst.°
- Tikko buljons ar bietēm sāk burbuļot, pievieno kartupeļus.
- Kāpostus sagriež plānās sloksnītēs, tikko buljons ar kartupeļiem sāk burbuļot, pievieno kāpostus.
- Sīpolu sagriež gabaliņos, uzkarsē olīveļļu pannā, cep sīpolus, kamēr tie mazliet apbrūnē.
- Burkānus rupji sarīvē, plāni sagriež papriku - pievieno sīpoliem un sutina uz vidējas uguns 5 minūtes.
- Sīpoliem, burkāniem, paprikai pielej tomātu sulu, sautē vēl 5 minūtes.
- Apceptos burkānus, sīpolus un papriku liek katlā, samaisa, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Ļauj borščam pakarsēties uz mazas uguns 10 minūtes, uguni izslēdz, pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, samaisa, uzliek vāku - patur 20-30 minūtes.
- Pasniedzot, pievieno 1 ēdamkaroti skābā krējuma, uzkaisa zaļumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!