Ukraiņu borščs
Citu tautu receptes
Receptes ukraiņu gaumē
Zupas un buljoni
baziliks
bietes
burkāni
cūkgaļa
dilles
kartupeļi
ķiploka daiviņas
loki
olīveļļa
paprika
pētersīļi
pipari
sāls
sīpols
skābais krējums
tomātu sula
Foto: Ukraiņu borščs
Sastāvdaļas
- 600-700 g cūkgaļas
- 2 nelielas bietes
- 5-6 nelieli kartupeļi
- 800 g kāpostu
- 1 liels sīpols
- 3 nelieli burkāni
- 1 paprika
- 800 ml tomātu sulas
- 50 g olīveļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls
- pipari
- pētersīļi
- loki
- baziliks
- dilles
- skābais krējums
Pagatavošana
- Cūkgaļu noskalo un liek lielā katlā, pārlej ar 4 litriem ūdens, vāra 1,5 stundas.
- Pēc vārīšanas paliks aptuveni 2 litri buljona, buljonu nevajag sālīt.
- Gaļu izņem no buljona, mazliet atdzesē, sīki sagriež, liek atpakaļ buljonā, uzvāra.
- Bietes nomizo un rupji sarīvē, tikko buljons sāk burbuļot, pievieno bietes un uguni samazina līdz minimumam.
- Kartupeļus nomizo un sagriež, bet ne pārāk sīki, lai neizšķīst.°
- Tikko buljons ar bietēm sāk burbuļot, pievieno kartupeļus.
- Kāpostus sagriež plānās sloksnītēs, tikko buljons ar kartupeļiem sāk burbuļot, pievieno kāpostus.
- Sīpolu sagriež gabaliņos, uzkarsē olīveļļu pannā, cep sīpolus, kamēr tie mazliet apbrūnē.
- Burkānus rupji sarīvē, plāni sagriež papriku - pievieno sīpoliem un sutina uz vidējas uguns 5 minūtes.
- Sīpoliem, burkāniem, paprikai pielej tomātu sulu, sautē vēl 5 minūtes.
- Apceptos burkānus, sīpolus un papriku liek katlā, samaisa, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Ļauj borščam pakarsēties uz mazas uguns 10 minūtes, uguni izslēdz, pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, samaisa, uzliek vāku - patur 20-30 minūtes.
- Pasniedzot, pievieno 1 ēdamkaroti skābā krējuma, uzkaisa zaļumus.
... reizes
Šodien skatītākās receptes