Ukraiņu borščs

Ukraiņu borščs Foto: Ukraiņu borščs

Sastāvdaļas

  • 600-700 g cūkgaļas
  • 2 nelielas bietes
  • 5-6 nelieli kartupeļi
  • 800 g kāpostu
  • 1 liels sīpols
  • 3 nelieli burkāni
  • 1 paprika
  • 800 ml tomātu sulas
  • 50 g olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls
  • pipari
  • pētersīļi
  • loki
  • baziliks
  • dilles
  • skābais krējums

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu noskalo un liek lielā katlā, pārlej ar 4 litriem ūdens, vāra 1,5 stundas.
  2. Pēc vārīšanas paliks aptuveni 2 litri buljona, buljonu nevajag sālīt.
  3. Gaļu izņem no buljona, mazliet atdzesē, sīki sagriež, liek atpakaļ buljonā, uzvāra.
  4. Bietes nomizo un rupji sarīvē, tikko buljons sāk burbuļot, pievieno bietes un  uguni samazina līdz minimumam.
  5. Kartupeļus nomizo un sagriež, bet ne pārāk sīki, lai neizšķīst.°
  6. Tikko buljons ar bietēm sāk burbuļot, pievieno kartupeļus.
  7. Kāpostus sagriež plānās sloksnītēs, tikko buljons ar kartupeļiem sāk burbuļot, pievieno kāpostus.
  8. Sīpolu sagriež gabaliņos, uzkarsē olīveļļu pannā, cep sīpolus, kamēr tie mazliet apbrūnē.
  9. Burkānus rupji sarīvē, plāni sagriež papriku - pievieno sīpoliem un sutina uz vidējas uguns 5 minūtes.
  10. Sīpoliem, burkāniem, paprikai pielej tomātu sulu, sautē vēl 5 minūtes.
  11. Apceptos burkānus, sīpolus un papriku liek katlā, samaisa, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  12. Ļauj borščam pakarsēties uz mazas uguns 10 minūtes, uguni izslēdz, pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, samaisa, uzliek vāku - patur 20-30 minūtes.
  13. Pasniedzot, pievieno 1 ēdamkaroti skābā krējuma, uzkaisa zaļumus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes