Ugunī cepti kartupeļi ar skābā krējuma, plaucētu nātru un skābeņu mērci

Kartupeļus cep ugunskura oglēs, līdz tie ir gatavi. Nav noteikta kartupeļu cepšanas ... Foto: Ugunī cepti kartupeļi

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 450 g skābā krējuma
  • 150 g nātru lapas
  • 150 g skābeņu lapas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus cep ugunskura oglēs, līdz tie ir gatavi. Nav noteikta kartupeļu cepšanas ilguma, un nevajag satraukties, ja ar pirmo reizi neizdodas kartupeļus pienācīgi pagatavot, jo šīs iemaņas rodas laika gaitā - eksperimentējot ar kartupeļu lielumu, ogļu karstumu un cepšanas ilgumu.
  2. Kartupeļi lieliski saderēs ar skābā krējuma, plaucētu nātru un skābeņu mērci. Lai noplaucētu nātres, nepieciešams uzvārīt ūdeni un iemest tajā nātru lapas uz 10 sekundēm, pēc kā lapas atdzesēt ūdenī ar ledu. Kad nātru lapas atdzisušas, tās blendē mikserī kopā ar skābenēm un skābo krējumu. Sāli pievieno pēc garšas.

    Recepti iesaka “Restorāna 3” pavārs Žanis-Raivo Behmanis.

    “Latvijas Meža dienu” vēstnesis, “Restorāna 3” pavārs un meža garšu zinātājs Žanis-Raivo Behmanis iesaka viegli pagatavojamas receptes piknikam, izmantojot tepat, Latvijas valsts mežos atrodamas garšvielas un ēdamlietas. Tās ierastajai maltītei piešķirs īpašo - meža garšu un sajūtu!

    Žanis iesaka pieturēties pie tradicionālām vērtībām kā, piemēram, ugunī ceptiem kartupeļiem, salātus gatavojot no mežā saplūktajām veltēm, redīsus pagatavojot savādāk nekā ierasts un saldajā ēdienā iekļaujot veselīgas zaļās sastāvdaļas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes