Sastāvdaļas
- 2 bundžas konservēta tunča
- 100 g rīsu
- 1 vidēja lieluma gurķis
- 1 sīpols
- 1/2 citrona
- 70 g cieta siera
- 3 olas
- majonēze, sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolu sagriež plānos ceturtdaļgredzenos, uzlej mazliet ūdens, pievieno citronu sulu, marinē 20 minūtes.
- Tad marinādi nolej, sīpolus mazliet nospiež, samaisa ar tunci.
- Rīsus izvāra sālsūdenī, atdzesē.
- Gurķi sagriež salmiņos.
- Olas cieti izvāra, vienu veselu olu un 2 olu baltumus rupji sarīvē.
- Atlikušos olu dzeltenumus smalki sarīvē.
- Sieru rupji sarīvē.
- Salātus liek kārtās:
- rīsi, siers, tuncis ar sīpoliem, gurķi, majonēzes restīte.
- Virsū gurķiem liek olu baltumus, uzklāj majonēzi, uzkaisa sarīvētos olu dzeltenumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!