Tumšās šokolādes desa ar sezama sēkliņām

Tumšās šokolādes desa ar sezama sēkliņām Foto: Tumšās šokolādes desa ar sezama sēkliņām

Sastāvdaļas

  • 100 g sezama sēkliņu
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote ūdens
  • 2,5 ēdamkarotes medus
  • 100 g valriekstu
  • 50 g medus pārslu
  • 125 g sviesta

Pagatavošana

  1. Sezama sēkliņas apgrauzdē bez eļļas.
  2. Mazā katliņā uzkarsē ūdeni ar cukuru, kamēr izveidojas biezs, karamelizēts sīrups.
  3. Pievieno medu, mīkstu sviestu, šokolādes gabaliņus - karsē uz mazas uguns, ik pa brīdim apmaisot, kamēr izveidojas viendabīga masa.
  4. Katlu noņem no uguns, pievieno medus pārslas, sadrupinātus riekstus un sezama sēkliņas.
  5. Kad maisījums ir atdzisis, izveido desu, ietin cepamajā papīrā vai folijā.
  6. Liek ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes