Sastāvdaļas
- 2 maziem 250 g klaipiņiem
- 170 g dzelteno kartupeļu
- 265 g kviešu miltu
- 6 g jūras sāls
- 22 ml Mežpils tumšais alus
- 45 g sviesta
- 10 g mitrā rauga
- 300 g sālītu meža sēņu (cūcenes, gailenes u.tml.)
- 2–3 ēdamkarotes skābā krējuma
Pagatavošana
- Kartupeļus ar visu mizu liek krāsnī cepties 180 °C temperatūrā apmēram 1 stundu, līdz tie ir pilnīgi gatavi.
- Ar karoti izņem mīkstumu, izberž caur sietu un atdzesē.
- Alu uzkarsē, līdz tas sāk vārīties, pievieno sviestu un izkausē to, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Miltus izsijā, pievieno kartupeļus, smalcinātu jūras sāli, raugu un alu ar sviestu.
- Mīca mīklu ar rokām aptuveni 10 minūtes, līdz mīkla kļūst vijīga.
- Pārklāj mīklu ar eļļā ieziestu pārtikas plēvi, un ļauj uzrūgt 2 stundas.
- Izmīca mīklu, sadala divās daļās un liek ietaukotās formiņās vēlreiz uzrūgt vismaz 45 minūtes vai kamēr mīkla dubultojusies.
- Liek cepties 185 °C temperatūrā 30 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
- Sēnes nosusina un sakapā vidēji smalki. Pievieno skābo krējumu un apmaisa.
- Sagriež maizi un pasniedz ar sēnēm un skābo krējumu.
Gatavo: Uģis Veits
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Māris Kiseļovs
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!