Tumšā alus un kartupeļu maize ar sālītām sēnēm un skābo krējumu

Tumšā alus un kartupeļu maize ar sālītām sēnēm un skābo krējumu Foto: Māris Kiseļovs

Sastāvdaļas

  • 2 maziem 250 g klaipiņiem
  • 170 g dzelteno kartupeļu
  • 265 g kviešu miltu
  • 6 g jūras sāls
  • 22 ml Mežpils tumšais alus
  • 45 g sviesta
  • 10 g mitrā rauga
  • 300 g sālītu meža sēņu (cūcenes, gailenes u.tml.)
  • 2–3 ēdamkarotes skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Kartupeļus ar visu mizu liek krāsnī cepties 180 °C temperatūrā apmēram 1 stundu, līdz tie ir pilnīgi gatavi.
  2. Ar karoti izņem mīkstumu, izberž caur sietu un atdzesē.
  3. Alu uzkarsē, līdz tas sāk vārīties, pievieno sviestu un izkausē to, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  4. Miltus izsijā, pievieno kartupeļus, smalcinātu jūras sāli, raugu un alu ar sviestu.
  5. Mīca mīklu ar rokām aptuveni 10 minūtes, līdz mīkla kļūst vijīga.
  6. Pārklāj mīklu ar eļļā ieziestu pārtikas plēvi, un ļauj uzrūgt 2 stundas.
  7. Izmīca mīklu, sadala divās daļās un liek ietaukotās formiņās vēlreiz uzrūgt vismaz 45 minūtes vai kamēr mīkla dubultojusies.
  8. Liek cepties 185 °C temperatūrā 30 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
  9. Sēnes nosusina un sakapā vidēji smalki. Pievieno skābo krējumu un apmaisa.
  10. Sagriež maizi un pasniedz ar sēnēm un skābo krējumu.

Gatavo: Uģis Veits
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Māris Kiseļovs

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes