Sastāvdaļas
- 200 g grūbu
- 100 g cietā siera
- 250 ml saldā krējuma
- 400 g kūpināta cūkas cauraudža
- 2 vidēji burkāni
- 1 kolrābis, kālis, rācenis vai cits
- 200 ml Mežpils tumšais alus
Pagatavošana
- Grūbas noskalo un liek vārīties sālsūdeni, līdz tās ir gatavas, tad nokāš un atdzesē.
- Saknes nomizo un sagriež smalkāk. Viegli uzsilda katliņu, pievieno mazliet taukvielu, un sautē saknes, ik pa laikam pievienojot alu.
- Kad saknes daļēji gatavas, pievieno sagrieztu cūkas cauraudzi un turpina gatavot sautējumu, līdz alus uzsūcies un saknes karamelizētas un mīkstas.
- Grūbas liek katliņā, pievieno saldo krējumu un uzsilda.
- Lēnām sildot pierīvē cieto sieru un maisa, līdz putra krēmīga un satumē.
- Virsū liek saknes ar gaļu un pasniedz.
Gatavo: Uģis Veits
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Māris Kiseļovs
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!