Sastāvdaļas
Mīklai:
- 100 g margarīna
- 200 g miltu
- 220 ml ūdens
- 3 olas
- 1/4 tējkarotes sāls
Sīrupam:
- 120 g cukura
- 120 ml ūdens
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Vāra sīrupu - uzvāra cukurūdeni, samazina uguni un turpina vārīt 15-20 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, atdzesē.
- Margarīnu uzvāra ūdenī, pieber sāli.
- Pievieno miltus, kārtīgi samaisa, noņem no uguns.
- Pakāpeniski, pa vienai, pievieno olas, masai jābūt gludai.
- Mīklu liek konditorejas šļircē un izspiež 5 cm garas desiņas.
- Augu eļļu uzkarsē pannā, cep mīklas desiņas, kamēr tās kļūst zeltainas, vienmērīgi pagrozot, lai apcepas no visām pusēm.
- Gatavas mīklas desiņas uzmanīgi samaisa ar atdzisušo sīrupu un liek traukā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!