Tulumba - turku deserts

Tulumba - turku deserts Foto: Tulumba - turku deserts

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 100 g margarīna 
  • 200 g miltu 
  • 220 ml ūdens 
  • 3 olas
  • 1/4 tējkarotes sāls
Sīrupam:
  • 120 g cukura
  • 120 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Vāra sīrupu - uzvāra cukurūdeni, samazina uguni un turpina vārīt 15-20 minūtes, ik pa brīdim apmaisot, atdzesē.
  2. Margarīnu uzvāra ūdenī, pieber sāli.
  3. Pievieno miltus, kārtīgi samaisa, noņem no uguns. 
  4. Pakāpeniski, pa vienai, pievieno olas, masai jābūt gludai.
  5. Mīklu liek konditorejas šļircē un  izspiež 5 cm garas desiņas. 
  6. Augu eļļu uzkarsē pannā, cep mīklas desiņas, kamēr tās kļūst zeltainas, vienmērīgi pagrozot, lai apcepas no visām pusēm.
  7. Gatavas mīklas desiņas uzmanīgi samaisa ar atdzisušo sīrupu un liek traukā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes