Piparots trusis
Visus truša subproduktus (sirdi, nieres, galvu, plaušas, vēdera gabalus) vienu dienu mērcē etiķūdenī (2/3 etiķa, 1/3 ūdens), Nedaudz žāvēta speķa sacep kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, pielej vārošu ūdeni, pieliek lauru lapas, zaļumus, sāli, piparus, mazliet cukura, krustnagliņas, sagrieztus truša subproduktus un vāra gatavu. Mērci uztumē ar apbrūninātiem miltiem, pieliek saberztas kadiķu ogas un krējumu. Pasniedz ar kartupeļu biezeni un skābiem gurķiem.
Speķots truša cepetis
Gaļu iespeķo, apsāla, pārkaisa ar pipariem un sviestā apcep. Pielej nedaudz ūdens, pieliek sīki sagrieztas garš-saknes, timiānu, majorānu un cepeškrāsnī, pārlejot ar krējumu. Gatavu cepeti pārkaisa ar rīvmaizi un vel cep 5 - 10 minūtes.
Sautēts trusis
Truša gaļu griež lielos gabalos, liek katlā, kurā ir sakarsēts sviests, sīpoli, kadiķu ogas, sagriezts citrons bez mizas, un sautē. Pa sautēšanas laiku pievieno sagrieztus tomātus un sāli, krējumu. Kad gaļa mīksta, mērci uztumē.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!