Sastāvdaļas
- vafeles pamatnei
- maltā gaļa
- 1 sīpols
- zaļumi
- garšvielas
- olas
Pagatavošana
- Vafeles izcep vafeļu pannā, vai nopērk veikalā gatavas.
- Malto gaļu var izmantot gan liellopu, vistas, cūkas vai zivju, pievieno zaļumus, sīpolu, garšvielas, olas.
- Gaļas daudzumu varat variēt, kā vēlaties.
- Malto gaļu uzklāj uz vafeles, liek otru vafeli - ja vēlas var kotletes veidot trīs kārtās.
- Receptē ir izmantotas divas vafeles.
- Kad gaļa uzklāta un vafeles uzliktas, tās nedaudz piespiež un patur 15 minūtes, lai vafeles kļūst nedaudz mitras no maltās gaļas un nelūzt.
- Tad vafeles sagriež ar picas nazi trīsstūrīšos, pamērcē sakultā olā, cep no abām pusēm, sakarsētā pannā,uz vidējas uguns, kamēr gatavas.
- Cik ilgi jācep, tas atkarīgs no kotletes biezuma, jo gaļas slānis biezāks, jo ilgāk jācep.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!