Trīs veidi, kā sasaldēt zemenes cukurā

Trīs veidi, kā sasaldēt zemenes cukurā Foto: Trīs veidi, kā sasaldēt zemenes cukurā

Sākumā zemenes rūpīgi nomazgā, noņem kauslapiņas un nosusina. Uz 1 kg ogu vajag 300 g cukura.

Pirmais variants
Vispirms zemenes liek saldētavā. Tad sasaldētās ogas izņem, apber ar cukuru, liek traukā un atkal liek saldētavā.

Otrais variants
Šajā gadījumā ogas liek traukā sasaldēšanai un katru slāni pārkaisa ar cukuru. Šādā veidā liek saldētavā.

Trešais variants
Zemenes sagriež nelielos gabaliņos un sajauc ar cukuru. Ogu maisījumu izklāj veidnēs un liek sasaldēt. Dažas mājsaimnieces šim nolūkam izmanto ledus veidnes. Pēc sasaldēšanas ogas liek parastā maisiņā un liek saldētavā ilgstošai uzglabāšanai.

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes