Sastāvdaļas
- 140 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 110 g pūdercukura
- 1/2 vaniļas pāksts (mīkstums)
- 6 olu dzeltenumi
- 6 olu baltumi
- 130 g šokolādes
- 110 g smalkā cukura
- 140 g miltu
- 200 g aprikožu ievārījuma
- sviests (formai)
- milti (formai)
- putukrējums (kā piedeva)
Glazūrai:
- 200 g smalkā cukura
- 125 ml ūdens
- 150 g šokolādes
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu ar pūdercukuru un vaniļu samaisa krēmveida masā.
- Iemaisa lēnām olu dzeltenumus un visu saputo biezās putās.
- Šokolādi izkausē ūdens peldē.Olu baltumus puto,pamazām pievienojot cukuru un turpinot putot,līdz putas ir izturīgas un spīdīgas.
- Saputoto olbaltumu liek uz dzeltenuma masas,pārsijā visam miltus un ar karoti visu uzmanīgi iecilā.
- Tortes biskvītam cepampannu izklāj ar pergamenta papīru un apsmērē malas ar sviestu un apkaisa ar miltiem.
- Masu iepilda formā, nogludina un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170°C temperatūrā 55-60 minūtes.
- Pirmās 10-15 minūtes atstāj cepeškrāsns durvis pirksta platumā vaļā,pēc tam cep ar aizvērtām durvīm.
- Kūka ir izcepta labi, ja pēc viegla pirksta uzspiediena tā nesaplok.
- Izcepto kūku veidnē atdzesē apmēram 20 minūtes.
- Tad noņem papīru,kūku apgriež otrādi un pilnībā atdzesē ,atstājot veidnē,lai to izlīdzinātu formā.
- Tad izņem to no veidnes un sagriež ar asu nazi uz pusēm horizontāli.
- ievārījumu nedaudz uzsilda,samaisa,apsmērē kūkas puses un Saliek kopā.
- Visapkārt arī apsmērē ar ievārījumu un ļauj nedaudz apžūt.
- Glazūrai cukuru un ūdeni vāra 5-6 minūtes, pēc tam ļauj nedaudz atdzist.
- Izkausē šokolādi ūdens peldē un maisot pakāpeniski sajauc ar cukura šķīdumu,līdz izveidojas bieza,gluda glazūra.
- Mazliet padzisušu glazūru uzreiz,t.i.,pēc iespējas vienā paņēmienā, pārlej kūkai.
- Pēc iespējas maz lietot nazi virsmas nogludināšanai.
- Tortei ļauj apžūt dažas stundas, līdz glazūra ir sacietējusi.
- Sadala porcijās un pasniedz ar putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!