Torte „Vasaras maigums”

Torte „Vasaras maigums” Foto: Torte „Vasaras maigums”

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 75 g cukura
  • 40 g miltu
  • paciņa vaniļas cukura
  • 500 g biezpiena
  • želatīns
  • zemenes

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  2. Olu baltumus sakuļ ar 2 ēdamkarotēm ūdens un sāli.
  3. Pievieno olu dzeltenumus, cukuru, maisa, kamēr cukurs ir izkusis.
  4. Pievieno miltus, samaisa mīklu.
  5. Mīklu liek, ar augu eļļu ietaukotā veidnē, cep 250°C temperatūrā, 20-25 minūtes, gatavu biskvītu atdzesē. 
  6. Biezpienu samaisa ar vaniļas cukuru.
  7. Citā bļodā uzbriedina lielāko daļu želatīna, kad tas uzbriedis, izkausē uz lēnas uguns, pievieno 2 ēdamkarotes biezpiena masas - izmaisa.
  8. Tikai tad želatīna masu pievieno biezpiena masai.
  9. Visu kārtīgi samaisa, kad masa sāk recēt, to liek uz atdzisuša biskvīta, izlīdzina, liek saldētavā uz 30 minūtēm.
  10. Zemenes sagriež pēc saviem ieskatiem, izkārto uz jau sarecējušas virsmas.
  11. Atlikušo želatīnu, kopā ar 2 ēdamkarotēm cukura, izšķīdina aukstā ūdenī, liek uz uguns, maisot uzvāra.
  12. Karstu maisījumu pārlej zemenēm, liek ledusskapī, pēc 20 minūtēm torte ir gatava.

 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

 

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes