Torte „Tumšais mežs” ar ķiršiem un šokolādes krēmu

Torte „Tumšais mežs” ar ķiršiem un šokolādes krēmu Foto: Torte „Tumšais mežs” ar ķiršiem un šokolādes krēmu

Sastāvdaļas

  • 100 g rūgtās šokolādes
  • 350 g pūdercukura
  • 8 olas
  • 200 g miltu
  • 500 ml saldā krējuma 20% tauku
  • 680 ml saldā krējuma 35% tauku
  • 140 ml piena
  • 75 ml liķiera
  • 1 ēdamkarote želatīna
  • 1 kanēļa standziņa
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Pagatavošana

  1. Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm.
  2. Katlā lej saldo krējumu 20% tauku, pienu, pievieno 100 gramus pūdercukura, samaisa un uzkarsē, nedrīkst uzvārīt!
  3. Pievieno želatīnu, 25 ml liķiera, samaisa.
  4. Kad masa atdzisusi, to liek uz dažām stundām ledusskapī.
  5. Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi.
  6. 45 mililitros silta ūdens, izkausē 50 gramus pūdercukura.
  7. Sakuļ 4 olu dzeltenumus.
  8. Sīrupu un sakultos olu dzeltenumus pievieno šokolādei un samaisa.
  9. Ar mikseri sakuļ 180 ml saldā krējuma 35% tauku un uzmanīgi samaisa ar šokolādes masu, liek ledusskapī.
  10. Sakuļ atlikušās olas un 150 gramus pūdercukura, pievieno kakao pulveri, izsijātus miltus.
  11. Veidni, ar noņemamām malām, ietauko ar sviestu, mīklu sadala 2 daļās.
  12. Krāsnī cep 2 biskvītus, 15-20 minūtes.
  13. Ķiršus, 50 ml liķiera, 50 g pūdercukura un 3 ēdamkarotes ūdens liek katlā, karsē uz lēnas uguns.
  14. Sakuļ 500 ml saldā krējuma 35% tauku.
  15. Biskvītu pārlej ar ķiršu sīrupu, izkārto mazliet ķiršu, virsū liek saldā krējuma želeju, šokolādes krēmu, putukrējumu, rotā ar ķiršiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes