Sastāvdaļas
- 100 g rūgtās šokolādes
- 350 g pūdercukura
- 8 olas
- 200 g miltu
- 500 ml saldā krējuma 20% tauku
- 680 ml saldā krējuma 35% tauku
- 140 ml piena
- 75 ml liķiera
- 1 ēdamkarote želatīna
- 1 kanēļa standziņa
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Pagatavošana
- Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm.
- Katlā lej saldo krējumu 20% tauku, pienu, pievieno 100 gramus pūdercukura, samaisa un uzkarsē, nedrīkst uzvārīt!
- Pievieno želatīnu, 25 ml liķiera, samaisa.
- Kad masa atdzisusi, to liek uz dažām stundām ledusskapī.
- Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi.
- 45 mililitros silta ūdens, izkausē 50 gramus pūdercukura.
- Sakuļ 4 olu dzeltenumus.
- Sīrupu un sakultos olu dzeltenumus pievieno šokolādei un samaisa.
- Ar mikseri sakuļ 180 ml saldā krējuma 35% tauku un uzmanīgi samaisa ar šokolādes masu, liek ledusskapī.
- Sakuļ atlikušās olas un 150 gramus pūdercukura, pievieno kakao pulveri, izsijātus miltus.
- Veidni, ar noņemamām malām, ietauko ar sviestu, mīklu sadala 2 daļās.
- Krāsnī cep 2 biskvītus, 15-20 minūtes.
- Ķiršus, 50 ml liķiera, 50 g pūdercukura un 3 ēdamkarotes ūdens liek katlā, karsē uz lēnas uguns.
- Sakuļ 500 ml saldā krējuma 35% tauku.
- Biskvītu pārlej ar ķiršu sīrupu, izkārto mazliet ķiršu, virsū liek saldā krējuma želeju, šokolādes krēmu, putukrējumu, rotā ar ķiršiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!