Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 200 g miltu
- 100 g sviesta
- 50 g brūnā cukura
- 2 tējkarotes malta kanēļa
Pildījumam:
- 150 g cukura
- 40 g želatīna
- 600 ml piena
- 500 ml trekna saldā krējuma
- 150 g grieķu jogurta
- citrona miziņa
- 1 kanēļa standziņa
Pagatavošana
- Visas biskvīta sastāvdaļas samaisa, samīca mīklu.
- Mīklu izrullē, liek ietaukotā veidnē, sadursta ar dakšiņu, cep 190°C temperatūrā, 10 minūtes.
- Katlā samaisa cukuru, 100 ml piena, saldo krējumu, jogurtu, rīvētu citrona miziņu, liek kanēļa standziņu.
- Katlu liek uz mazas uguns, uzvāra.
- Atlikušo pienu samaisa ar želatīnu, atstāj uz 5 minūtēm.
- Piena maisījumu noņem no uguns, pielej želatīna maisījumu, maisa, kamēr tas ir pilnībā izšķīdis.
- Maisījumu uzlej virsū biskvītam, torti liek ledusskapī, lai virsma sastingst.
- Pirms pasniegšanas, torti pārkaisa ar maltu kanēli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!