Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 4 olas
- 100 g cukura
- 100 g miltu
- 25 g cietes
- 25 g sviesta, izkausēts un pēc tam atdzesēts līdz istabas temperatūrai
Pildījumam:
- 100 grami tumšās šokolādes
- 400 ml saldā krējuma (30%)
- 500 g „Mascarpone” siera
- 75 g pūdercukura
- 150 ml stipras kafijas
- 120 ml „Kahlua” vai cits kafijas liķieris
- kakao pulveris
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 20 cm lielu kūkas formu.
- Miltus sajauc ar cieti.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru līdz masas daudzums palielinās 2 - 3 reizes.
- Rūpīgi sajauc miltu maisījumu ar olu masu, tad pievieno sviestu un samaisa.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 25 minūtes (pirmajās 12 minūtēs cepeškrāsns durvis nedrīkst atvērt!)
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež 3 daļās.
- Tikmēr sarīvē šokolādi uz rupjiem rīves asmeņiem un sajauc kafiju ar liķieri.
- Krēms: „Mascarpone” sieru sajauc ar pusi no pūdercukura daudzuma viendabīgā masā.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un atlikušo pūdercukuru.
- Uzmanīgi sajauc putukrējumu ar siera masu.
- Kūkas formā ieklāj cepamo papīru tā, lai tas karātos pāri formas malām un formā ieliekam pamata biskvītu.
- Aplej to ar 1/3 no kafijas un liķiera maisījuma, nedaudz pagaida, lai iesūcas un klāj 1/3 krēma pār piesūcināto biskvītu, pārkaisa ar šokolādi.
- Atkārto kārtas un liek torti ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
- Tad izņem to no formas, rūpīgi noņem no cepamā papīra.
- Pārklāj ar atlikušo krēmu un pārkaisa ar šokolādi un kakao pulveri(vislabāk caur sietiņu).
- Ievieto kūku ledusskapī uz vismaz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!