Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4 olas
- 1,5 glāzes cukura
- 2 glāzes verdoša ūdens
- 1 glāze kakao pulvera
- 2 tējkarotes sodas
- 2,5 glāzes miltu
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 250 g sviesta
Krēmam:
- 1,5 glāzes piena
- 2 glāzes cukura
- 450 g sviesta
- 300 g ķiršu, kas izturēti degvīnā
Rotāšanai:
- 1 šokolādes tāfelīte
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - kakao pulveri izšķīdina verdošā ūdenī, pievieno sviestu, cukuru, olas, miltus, sāli, cepamo pulveri, vaniļas cukuru, sviestu - visu kārtīgi samaisa.
- Mīklai jāsanāk tik šķidrai, kā skābajam krējumam.
- Mīklu sadala 2 daļās un cep 2 biskvītus.
- Gatavo krēmu - pienu uzkarsē un pilnībā izšķīdina tajā cukuru - atdzesē.
- Sviestu sakuļ un tievā strūklā pielej piena maisījumu, turpinot kult.
- Krēmu sadala 3 daļās.
- Vienam biskvītam izgriež vidu, atstājot plānas maliņas.
- Otru biskvītu sagriež 2 daļās.
- Vienu biskvītu noliek malā, cauro biskvītu noliek malā, atlikušo, kopā ar mīkstumu no caurā biskvīta sīki sakapā.
- 2/3 krēma liek sakapātos biskvītus, ķiršus degvīnā - samaisa un piepilda cauro biskvītu.
- Liek virsū atlikušo biskvītu, uzklāj atlikušo krēmu, pārkaisa ar rīvētu šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!