Torte „Rafaello” ar kondensēto pienu un kokosriekstu skaidiņām

Torte „Rafaello” ar kondensēto pienu un kokosriekstu skaidiņām Foto: Torte „Rafaello” ar kondensēto pienu un kokosrieks

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 5 olas
  • 200 g cukura
  • 90 g miltu
  • 1 tējkarote mandeļu ekstrakta

Krēmam:

  • 450 g krēmsiera
  • 225 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 280 g kondensētā piena
  • 40 g kokosriekstu skaidiņas
  • 70 g piena pulvera

Tortes mitrināšanai:

  • 120 ml piena
  • 2 ēdamkarotes kondensētā piena
  • 80 g sasmalcinātu mandeļu
  • 60 g sasmalcinātas vaniļas vafeles

Garnējumam:

  • 75 g kokosriekstu skaidiņas
  • 12 „Rafaello” konfektes

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu,apaļo kūkas formu.
  2. Dziļā bļodā sakuļ olas, mandeļu ekstraktu un cukuru līdz masas daudzums trīskāršojas.
  3. Tad pievieno miltus, to daudzumu sadalot trīs daļās, pēc katras pievienošanas rūpīgi mīklu samaisot, bet tas jādara prātīgi, lai nepazustu tās gaisīgums.
  4. Ielej iegūto mīklu iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 30 minūtes līdz biskvītam ir zeltaina nokrāsa.
  5. Krēmam: Ar elektrisko putotāju sakuļ krēmsieru, sviestu un kondensēto pienu. Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas un piena pulveri, turpina kult līdz krēms kļūst viendabīgs.
  6. Nelielā bļodiņā sajauc pienu un kondensēto pienu,noliek maliņā līdz būs nepieciešams. 
  7. Izcepto biskvītu pārdala 3 horizontālās daļās un katru kārtu piesūcina ar iepriekš pagatavoto piena un kondensētā piena maisījumu.
  8. Pamata biskvīta kārtu rūpīgi pārklāj ar krēmu un pārber ar sasmalcinātajām mandelēm un vafelēm, tad liek pāri nākamo biskvīta kārtu un atkārto pildījuma klāšanu katrai.
  9. Kūkas virskārtu un sānus pārklāj ar atlikušo krēmu, pārber ar kokosriekstu skaidiņām un izkārto „Rafaello” konfektes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes