Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 5 olas
- 200 g cukura
- 90 g miltu
- 1 tējkarote mandeļu ekstrakta
Krēmam:
- 450 g krēmsiera
- 225 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 280 g kondensētā piena
- 40 g kokosriekstu skaidiņas
- 70 g piena pulvera
Tortes mitrināšanai:
- 120 ml piena
- 2 ēdamkarotes kondensētā piena
- 80 g sasmalcinātu mandeļu
- 60 g sasmalcinātas vaniļas vafeles
Garnējumam:
- 75 g kokosriekstu skaidiņas
- 12 „Rafaello” konfektes
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 23 cm lielu,apaļo kūkas formu.
- Dziļā bļodā sakuļ olas, mandeļu ekstraktu un cukuru līdz masas daudzums trīskāršojas.
- Tad pievieno miltus, to daudzumu sadalot trīs daļās, pēc katras pievienošanas rūpīgi mīklu samaisot, bet tas jādara prātīgi, lai nepazustu tās gaisīgums.
- Ielej iegūto mīklu iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep aptuveni 30 minūtes līdz biskvītam ir zeltaina nokrāsa.
- Krēmam: Ar elektrisko putotāju sakuļ krēmsieru, sviestu un kondensēto pienu. Tad pievieno kokosriekstu skaidiņas un piena pulveri, turpina kult līdz krēms kļūst viendabīgs.
- Nelielā bļodiņā sajauc pienu un kondensēto pienu,noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
- Izcepto biskvītu pārdala 3 horizontālās daļās un katru kārtu piesūcina ar iepriekš pagatavoto piena un kondensētā piena maisījumu.
- Pamata biskvīta kārtu rūpīgi pārklāj ar krēmu un pārber ar sasmalcinātajām mandelēm un vafelēm, tad liek pāri nākamo biskvīta kārtu un atkārto pildījuma klāšanu katrai.
- Kūkas virskārtu un sānus pārklāj ar atlikušo krēmu, pārber ar kokosriekstu skaidiņām un izkārto „Rafaello” konfektes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!