Torte „Plīša lācītis”

Torte „Plīša lācītis” Foto: Torte „Plīša lācītis”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 300 ml skābā krējuma
  • 1 tējkarote sodas
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 300 g miltu
Krēmam:
  • 200 g sviesta
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • šķipsniņa vanilīna
Glazūrai:
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • cepumi pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - iebiezināto pienu, olas, skābo krējumu sakuļ, pievieno sodu, kas samaisīta ar miltiem - samaisa.
  2. Mīklu sadala 2 vienādās daļās, vienai mīklas daļai pievieno kakao pulveri.
  3. Sakarsētā krāsnī izcep 2 biskvītus, katru sagriež 2 daļās.
  4. Gatavo krēmu -visas sastāvdaļas kārtīgi sakuļ.
  5. Tortes biskvītus var mitrināt ar nelielu ruma daudzumu vai konjaku, sīrupu pēc izvēles.
  6. Starp biskvītiem klāj krēmu, saliek torti, ar krēmu noklāj arī tortes sānus.
  7. Gatavo glazūru - visas glazūras sastāvdaļas samaisa, uzvāra, mazliet atdzesē.
  8. Tortei uzklāj glazūru, pārkaisa ar cepumu drupačām.
  9. Gatavu torti liek ledusskapī ievilkties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes