Sastāvdaļas
- 300 g sviesta
- 200 g margarīna
- 6 olas
- 3,5 glāzes cukura
- 500 g medus
- 3 tējkarotes sodas
- 8-10 glāzes miltu
- 1800 g trekna skābā krējuma
- 1 ēdamkarote šķīstošās kafijas pulvera
- 1 ēdamkarote verdoša ūdens
- 50 g drupinātu valriekstu
Pagatavošana
- Lielā katlā izkausē medu, sviestu, margarīnu, pievieno sodu, sakuļ, noņem no uguns.
- Pa vienai pievieno olas, sakuļ, pieber cukuru, kārtīgi samaisa.
- Pakāpeniski pievieno miltus, samaisa biezu mīklu.
- Mīklu sadala 23-24 daļās.
- Katru mīklas daļu plāni izrullē.
- Izgriež biskvītus.
- Mīklu uztin uz mīklas ruļļa un liek ietaukotā veidnē.
- Cep 180°C temperatūrā, 5 minūtes, kamēr biskvīti kļūst zeltaini-brūni.
- Mīklas atgriezumus sasmalcina.
- Gatavo krēmu - kafijas pulveri izšķīdina verdošā ūdenī.
- Skābo krējumu samaisa ar cukuru, kafiju, sakuļ ar mikseri.
- Pirmo biskvītu noklāj ar krēmu, liek otru biskvītu, atkal noklāj ar krēmu, tā turpina ar visiem biskvītiem.
- Pēdējo biskvītu arī noklāj ar krēmu, uzmanīgi noklāj ar krēmu arī tortes sānus.
- Visu torti nokaisa ar mīklas drupačām, tortes virsmu nokaisa ar valriekstiem.
- Gatavu torti uz nakti liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!