Sastāvdaļas
- 5 olas
- 1 glāze cukura
- 3 ēdamkarotes medus
- 100 g sviesta
- 2 tējkarotes etiķa
- 2 tējkarotes sodas
- 5 ēdamkarotes kakao pulvera
- 5 glāzes miltu
Krēms Nr. 1
- 400 g sviesta
- 1 bundža iebiezinātā piena
Krēms Nr. 2
- 1 ola
- 2 glāzes cukura
- 1 glāze miltu
- 1 l piena
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olas, cukuru, medu, sviestu, sodu, etiķi un kakao pulveri samaisa.
- Masu liek katlā, katlu liek karstā ūdens peldē, maisa 5-7 minūtes.
- Katlu noņem no uguns, pievieno miltus - samīca mīkstu mīklu.
- Mīklu sadala 5-6 daļās, cep biskvītus uz otrādi apgrieztas veidnes - iepriekš ietauko to ar sviestu.
- Vienu biskvītu sasmalcina.
- Šādi cept būs vieglāk, jo nav malu, to vieglāk noņemt un tas nelūzīs.
- Cep sakarsētā krāsnī, kamēr gatavs.
- Gatavo vārīto krēmu, t.i. Nr.2 - katlā olu, cukuru, miltus samaisa, pakāpeniski pielej pienu - pastāvīgi maisot vāra, kamēr masa sabiezē.
- Krēmu atdzesē.
- Krēms Nr. 1 - sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu.
- Abus krēmus samaisa kopā.
- Krēmu maisījumu bagātīgi klāj starp biskvītiem un tortes sānos,pārkaisa ar drupačām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!