Torte „Medus pagale”

Torte „Medus pagale” Foto: Torte „Medus pagale”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 80-90 g medus
  • 2/3 glāzes cukura
  • 2,5-3 glāzes miltu
  • 3 olas
  • 1/2 tējkarotes dzēstas sodas

Krēmam:

  • 800 ml skābā krējuma
  • 600 g biezpiena masas
  • 1 glāze cukura

Pagatavošana

  1. Viegli sakuļ olas ar cukuru un medu.
  2. Pievieno dzēstu sodu, samaisa.
  3. Pieber miltus, samīca mīkstu, elastīgu mīklu (pievienotā medus dēļ, mīkla būs mazliet lipīga).
  4. Mīklu sadala 3 daļās.
  5. Katru daļu izrullē uz miltiem nokaisītas virsmas, taisnstūra formā, aptuveni 0,5 cm biezumā.
  6. Mīklu sagriež 1-1,5 cm platās sloksnēs, atdala vienu no otras.
  7. Mīklas sloksnes liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  8. Cep 220°C temperatūrā, 5-6 minūtes, kamēr tās kļūst sarkanīgas.
  9. Gatavas sloksnītes, kamēr karstas, nolīdzina vienādā garumā.
  10. Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru, pievieno biezpiena masu, samaisa.
  11. Garenā veidnē ar augstām malām ieklāj pārtikas plēvi vai foliju, tā, lai malas paliek ārā.
  12. Liek krēma kārtu, mīklas sloksnītes, tad atkal krēmu, tā liek kārtas, līdz veidnes augšai, pārklāj pārtikas plēvi vai foliju.
  13. Torti liek ledusskapī, vismaz uz 8-10 stundām, bet labāk uz nakti.
  14. Pirms pasniegšanas torti izņem no ledusskapja,veidnes virsmai noņem pārtikas plēvi vai foliju, pieliek virtuves dēlīti un veidni uzmanīgi apgriež otrādi. 
  15. Noņem pārtikas plēvi vai foliju, rotā ar izkausētas šokolādes restītēm, ogām, piparmētras lapiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes