Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 300 ml skābā krējuma
- 1 tējkarote sodas
- 3 olas
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 300 g miltu
Krēmam:
- 200 g sviesta
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
- šķipsniņa vanilīna
Glazūrai:
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
Pagatavošana
- Gatavo biskvītus - iebiezināto pienu, olas, skābo krējumu sakuļ.
- Pievieno miltus, kas samaisīti ar sodu.
- Mīklu sadala 2 vienādās daļās, vienai daļai pievieno kakao pulveri.
- Cep 2 biskvītus, atdzesē, uzmanīgi sagriež 2 daļās.
- Gatavo krēmu - visas sastāvdaļas kārtīgi sakuļ.
- Biskvītus mitrina, noklāj ar krēmu, saliek torti, tortes malas arī noklāj ar krēmu.
- Gatavo glazūru - sastāvdaļas samaisa, liek katlā, uzvāra, mazliet atdzesē.
- Torti pārklāj ar glazūru, pārkaisa ar biskvītu drupačām.
- Gatavu torti liek ledusskapī, lai nostāvas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!