Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 olas
- 1,5 glāzes miltu
- 1/2 glāzes cukura
- 1/2 bundžas iebiezinātā piena
- 200 ml skābā krējuma
- 1 tējkarote dzēstas sodas
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 1 ola
- 1 ēdamkarote miltu
- 3 ēdamkarotes čukura
- 1/2 bundžas iebiezinātā piena
- 1 glāze piena
- 200 g sviesta
Rotāšanai:
- 300 g ķiršu
Garšai:
- 3 ēdamkarotes Amaretto liķiera vai konjaka
Glazūrai:
- 6 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 3 ēdamkarotes karsta piena
- 50 g sviesta
Pagatavošana
- Gatavo biskvītu - ar mikseri sakuļ olas, cukuru, kakao pulveri, dzēstu sodu.
- Pievieno miltus, skābo krējumu, iebiezināto pienu, samaisa pašķidru mīklu.
- Mīklu lej, ar cepamo papīru izklātā veidnē, cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes(gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs).
- Gatavo krēmu - kārtīgi sakuļ olas, pievieno miltus, cukuru, pienu, visu lej katlā.
- Katlu liek uz uguns, maisot, uzvāra, uz mazas uguns turpina vārīt, kamēr krēms sabiezē, tad noņem no uguns un atdzesē.
- Sviestu sakuļ ar mikseri, mazā ātrumā.
- Pievieno atdzesētam krēmam, sakuļ viendabīgā masā.
- Pievieno iebiezināto pienu, lēni sakuļ, tad 2-3 minūtes kuļ maksimālā ātrumā, lai sanāk viegls, gaisīgs krēms.
- Biskvītu sagriež 3 daļās, vienu daļu sagriež gabaliņos.
- Biskvītos iepilda ar šprici liķieri vai konjaku.
- Vienam biskvītam uzklāj krēmu un ķiršus.
- Liek virsū otru biskvītu, uzklāj krēmu, liek ķiršus, sagrieztā biskvīta gabaliņus, atkal uzklāj krēmu, ķiršus.
- Torti pārlej ar glazūru - visas glazūras sastāvdaļas samaisa, lej katlā, maisot, uzvāra, bet nedrīkst burbuļot!
- Galvenais, lai cukurs ir izkusis, noņem no plīts, 1-2 minūtes atdzesē, gatavs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!