Torte „Kārumniece”

Torte „Kārumniece” Foto: Torte „Kārumniece”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 paciņas saldkrējuma sviesta
  • 1/2 vārīto kondensētā piena
  • 1 glāze miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 sauja rozīņu
  • 1 sauja lazdu riekstu

Krēmam:

  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarote miltu
  • 1 glāze piena
  • 1 paciņa sviesta

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju sakuļ olas un cukuru, pievieno pakāpeniski kondensēto pienu.
  2. Tad pievieno atsevišķi sakultu sviestu un miltus,
  3. Iegūto masu sadala 2 vienādās daļās.
  4. Vienai no masām pievieno kakao un rozīnes.
  5. Savukārt, otrai masai pievieno riekstus, bet kakao neliek.
  6. Liek cepties 200°C temperatūrā iepriekš ar cepamo papīru apklātā cepeškrāsns plātī apmēram 10 - 15 vai līdz iedurot koka irbulīti tas nebūtu aplipis.
  7. Kad biskvīti ir izcepušies un atdzisuši, pārgriež vertikāli katru uz pusēm (iegūstot 4 biskvītus)
  8. Krēmam: Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru.
  9. Tad pievieno miltus un pienu.
  10. Iegūto masu liek karsēties ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz masa iegūst skāba krējuma konsistenci.
  11. Novieto krēmu atdzesēties.
  12. Saputo 1 paciņu sviestu un pakāpeniski pievieno atdzesēto krēmu.
  13. Turpina putot līdz masa kļūst gaisīgi viendabīga.
  14. Kā pamatu liek tumšo biskvītu un apziež to ar krēmu.
  15. Klāj balto biskvītu pār krēmu, nedaudz piespiež un pārklāj ar krēmu.
  16. Tā turpina līdz visas kārtas ir uzliktas un tortes virsmu,un sānus pārklāj ar krēmu.
  17. Tortes sānus var dekorēt ar sasmalcinātiem riekstiem, bet kūkas virsmu ar augļiem vai jeb ko citu, pēc savas gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes