Torte „Ferrero rocher”

Torte „Ferrero rocher” Foto: Torte „Ferrero rocher”

Sastāvdaļas

  • 5 lielas olas
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1,75 glāzes sasmalcinātu lazdu riekstu
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 200 g mīksta sviesta
  • 280 g tumšās šokolādes
  • 7 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 200 - 220 g vafeļu drupaču
  • 10 Ferrero rocher konfekšu

Pagatavošana

  1. Olas kuļ ar cukuru tik ilgi, kamēr masa ir palielinājusies trīsreiz.
  2. Samaisa miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, pievieno sasmalcinātos riekstus, samaisa.
  3. Pakāpeniski, miltu maisījumu samaisa ar olu maisījumu. 
  4. Veidni ieziež ar sviestu, lej tajā mīklu.
  5. Cep 175°C temperatūrā, 40 minūtes.
  6. Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē un atdzesē līdz istabas temperatūrai. 
  7. Sviestu sakuļ ar zemesriekstu sviestu.
  8. Šokolādi samaisa ar zemesriekstu sviesta maisījumu viendabīgā masā.
  9. Biskvītu sagriež 2-3 daļās.
  10. Starp biskvītiem ieklāj krēmu un pārkaisa ar vafeļu drupačām.
  11. Atlikušo krēmu uzklāj tortes virsmai, uzkaisa vafeļu drupačas un mazliet sasmalcinātu riekstu.
  12. Katru konfekti pārgriež uz pusēm un, izkārto aplī.
  13. Torti liek ledusskapī, pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja, lai krēms kļūst mazliet mīkstāks.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes