Torte „Crem Brulee”

Torte „Crem Brulee” Foto: Torte „Crem Brulee”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 1 glāze cukura
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 3 glāzes miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas (izšķīdināta etiķī)

Krēmam:

  • 500 ml piena
  • 1 ola
  • 1 glāze cukura
  • vanilīns
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 200 g mīksta saldkrējuma sviesta
  • 2 ēdamkarotes kakao

Pagatavošana

  1. Biskvīts: Cukuru sajauc ar sviestu, pievieno skābo krējumu, miltus un izšķīdināto sodu - rūpīgi samaisa.
  2. Sadala mīklu 2 daļās un vienai no daļām pievieno kakao.
  3. Katru no daļām sadala vēl 3 daļās (kopā 6) un izrullē.
  4. Liek cepties augstā temperatūrā 5 - 10 minūtes.
  5. Krēms: Visu nelielā katliņā, izņemot sviestu un kakao, sajauc un karsē vidēji augstā temperatūrā, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē.
  6. Tad krēmu novieto vēsā vietā atdzesēties.
  7. Tikmēr ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un kakao un, turpinot lēnā ātrumā kult, porcijveidīgi pievieno olu krēmu.
  8. Iegūto krēmu klāj starp biskvītiem un tortes virsmu. Dekorē pēc pašu gaumes.
  9. Torti ievieto ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes